مقدمه کاراته راه من
این وبلاگ ادعایی بر جامع بودن مطالب خود ندارد و بی طرفانه هنرهای رزمی، بخصوص کاراته را در این وبلاگ مطرح میکند. با توجه به اینکه رشته رزمی خودم برگرفنه از کاراته غیر کنترلی یا فول کنتاکت بوده اکثر مطالب ممکن است به این سمت سوق داشته باشد.
از تاریخ شکل گیری کاراته در اوکیناوا تا زمان مدرن با گذر از سنتهای باطنی آن سخن خواهیم راند. به زندگی برخی از استادان بزرگ و همچنین بنیانگذاران سبک های مختلف اشاره خواهد شد.
خواننده عزیز با برخی دوره های تاریخی مختلف در ژاپن همچون دوره جومون (۱۲۰۰۰ سال قبل از میلاد) تا دوران Heisei یا “دستیابی به صلح” آشنا میشود، دورانی که در حال سپری شدن در این جزیره اقیانوس آرام و بدون شک در اوکیناوا که به عنوان مهد هنر بوکس چینی شناخته می شود.
صفحات مصورتری به تکنیک های مختلفی اختصاص داده شده است که کاراته دو را غنی می کند: کیهون های پا، مشت، جابجایی، پرتابها، کاتا، بونکای، کومیته، سلاح و غیره… بخشهایی به مربیگری کاراته و رابطه آن با علوم مختلف مدرن همچون بیومکانیک، علوم اعصاب، روانشناسی ورزشی و… اختصاص دارد.
مطالعه فلسفه هنرهای رزمی با گذر از بوشیدو، تشریفات یا حتی رفتار درست در یک دوجو، علاقهمندان به هنرهای رزمی را بیشتر با این هنرها آشنا میکند.
هنر جنگ، که حتی امروزه در برخی از مدارس با ظاهری مدرنتر مطالعه میشود، سیزده مقاله آن که توسط سان تزو نوشته شده است ما را به خوبی آموزش میدهد. لائوتسه، در قرن ششم یا پنجم پیش از میلاد، سندی را برای ما به ارمغان آورد که به عنوان مرجع تائوئیسم تلقی می شود که به شدت بر فلسفه هنرهای رزمی خاور دور تأثیر گذاشته است. خواندن هشتاد و یک فصل از “تائو ته کینگ” او باعث می شود که شبی پربار را پشت سر بگذاریم.
در نهایت، واژه نامه ای از بیش از هزار مدخل، تعریف اصطلاحات ژاپنی را ارائه می دهم که کم و بیش رایج است. با دنبال کردن من در اینستاگرام با سخنان بزرگان هنرهای رزمی و کلیپهای مختلف رزمی آشنا بشید.
در آخر از همه عزیزان و صاحبنظرانی که با قراردادن نظرات سازنده در غنی شده مطالب همراهی میکنند پیشاپیش سپاسگزاری میکنم.